top of page

Duurzame cadeautjes

Ben je weer eens ten einde raad en heb je geen idee wat je als cadeau moet geven? Een kleinigheidje voor je vriendin, vriend, vader en moeder of gewoon voor een geliefde. En het moet het liefst fairtrade, biologisch en duurzaam zijn!


Zie je steeds dezelfde dingen voorbijkomen als je googelt naar cadeau ideeën duurzaam of duurzame cadeautjes? Niet echt inspirerend hè? En als je iets kunt vinden, is het ongelofelijk duur en bijna niet te betalen.


Wij denken dat duurzame cadeautjes niet duur hoeven te zijn. Ze moeten persoonlijk zijn en laten zien dat je aan de persoon hebt gedacht. Waardebonnen zijn niet origineel. Ze zijn het hoogtepunt van fantasieloosheid. Dus, voordat je onzin weggeeft, kijk eens door onze webshop voor allerlei cadeautjes, kerstpakketten, relatiegeschenken en nog veel meer. We hebben cadeautjes die altijd een goed idee, niet heel duur en allesbehalve fantasieloos zijn: onze cadeaupakketten voor iedereen en voor iedere gelegenheid.Natuurlijk zelfgemaakt

Cadeautjes die zelfgemaakt zijn, zijn natuurlijk altijd het meest duurzaam.

Bijvoorbeeld kan je nieuwe mooie kaarsen uit oude kleine kaarsen herstellen. Daar zou je nu niet aan gedacht hebben, hè?

Wij wel. We houden namelijk van creativiteit en creëren altijd de mooiste en uniekste cadeaupakketten – allemaal met heel veel liefde door ons team samengesteld. Creatief, nietwaar?


Je houdt niet van knutselen, bakken of creativiteit? Niet iedereen is handig met schaar, naald en draad. Voor degenen die hetzelfde probleem hebben en er net zo over denken, hebben wij hier in deze blog onze motivatie en redenen voor onze duurzame cadeaupakketten samengesteld.


Duurzame cadeautjes voor het milieu

Hoe kan ik met mijn cadeautjes iets goeds doen voor de wereld en echte vreugde geven? Duurzame producten zijn in het jaar 2021 niet meer weg te denken. Niet met kerst, niet met een verjaardag... Nergens meer. Maar welke cadeauartikelen zijn niet alleen duurzaam in productie, maar ook echt betekenisvol? Wij leggen het je graag aan hand van onze intentie uit.


Levensmiddelen


Wat betekent duurzaamheid voor voedsel?

Betekent dat alleen maar voedsel met Fairtrade-, biologische of andere keurmerken te kopen? Nou, niet helemaal. Voor ons is duurzaam in de eerste plaats het kopen van producten uit de eigen regio. Vlees van de slager in het centrum, melk van de boer om de hoek. Groenten en fruit van de dichtstbijzijnde markt. Dat is duurzaam!


Want zo steun je de boeren en handelaars uit je eigen streek, zodat zij kunnen blijven bestaan. Wat hebben we eraan kaas uit Duitsland te kopen als we in het dorpje verderop een kaasboerderij hebben? Precies. Niks. Het is absoluut niet duurzaam.


Daarom bieden wij in onze boerderijwinkel alleen groenten, fruit, dranken, vlees en cadeauartikelen uit Zeeland en omstreken aan. We kijken naar de boer drie straten verderop voordat we iets van verder weg moeten kopen. – Of we kweken het zelf! Zoals bijvoorbeeld onze peren. Heel lekker, trouwens. Heb je ze al eens geprobeerd?


Maar, wat heeft dat met duurzame cadeautjes te maken?

Niet duidelijk? Daardoor dat we uitsluitend duurzame producten verkopen, stellen we alleen duurzame en lekkere cadeaupakketten samen. Alles is doordacht en op een duurzame manier in elkaar gezet. Wij bieden ook extra pakketten aan die biologisch, vegetarisch of zelfs veganistisch zijn. We hebben echt voor elk wat wils. Vers, bewust gekozen en duurzaam – dat begint bij ons al met de thee en chocolade. Maar waar vind je nou zoiets? Dat is juist! Alleen in onze boerderijwinkel in Goes.


Verpakkingen


Duurzame cadeautjes met duurzame verpakkingen

Mensen produceren elk jaar massa’s van inpakpapierafval. Dat papier is een echt wegwerpproduct. Het grote probleem is echter dat inpakpapier vaak is bestreken of geprint met een of ander glitterachtig ontwerpen dus niet meer recyclebaar is. Het zou dus zonde zijn om duurzame geschenken in te pakken in probleemafval.


Denk je nu: “Maar het is toch maar papier?”. Natuurlijk, dat klopt wel. Maar niet alle papieren zijn recyclebaar. Je kan het wel voor volgend jaar bewaren. Maar laten we eerlijk zijn, wie doet dat? Wie neemt die moeite en vouwt het papier zorgzaam en bewaart het tot volgend jaar? – Niemand, nietwaar?


Duurzame alternatieven voor standaard-inpakpapier:

In plaats van een standaard-inpakpapier kun je ook volgende alternatieven gebruiken. Laat zien hoe creatief je bent en maak soms nog een extra cadeautje.

- Sjaals, handdoeken, stofresten…

- Kranten, tijdschriften of pagina’s uit een boek

- Bakpapier

- Gerecycled inpakpapier

Of gewoon niet inpakken!


Onze duurzame verpakkingen

Wij hebben een speciale manier bedacht om onze pakketten in te pakken die zo duurzaam mogelijk is, maar ook zo praktisch en mooi mogelijk. Onze producten worden verkocht in duurzame geschenkdozen die een wow-effect zullen creëren onder de kerstboom, op een verjaardag of gewoon in het alledaagse leven.

Onze cadeaupakketten hebben een speciale getinte coating, zodat je met een krijtstift op het geschenk kunt schrijven en je eigen persoonlijke boodschap meegeeft. Dit maakt het een zeer persoonlijk cadeau! De ontvanger kan het er weer afvegen, herschrijven en aan iemand anders geven. Veel beter dan cadeaupapier, toch?


Wie heeft er transparante folie nodig als je poppenhuizen, lantaarns en politiebureaus kunt maken van onze verpakkingen? Met een beetje magie en creativiteit gaat zelfs het hart van kinderen sneller kloppen.


Voor sommige van onze cadeaupakketten bieden wij drie zeer speciale designpakketten aan, ontworpen in de geest van onze Zeeuwse cultuur: met de Zeeuwse kap, de Zeeuwse hoed of de Zeeuwse knoop.


Heb je ze al ontdekt in onze webshop?


Materiaal

Of het nu voor kerst of een verjaardag is. Iedereen wil inmiddels duurzame en ecologische cadeautjes vinden. In onze keuze van cadeaupakketten leggen we bewust de nadruk op natuurlijke materialen zoals hout, snoeren uit fietsbanden en herbruikbare verpakkingen.


Kom eens bij ons langs en laat je overtuigen!


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page